Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - INTERREG Duna Projekt eredményeit bemutató programra

Sajtómeghívó - INTERREG Duna Projekt eredményeit bemutató programra

2020. szeptember 07.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar tisztelettel meghívja Önt az INTERREG Duna Projekt eredményeit bemutató sajtónyilvános rendezvény-sorozatra 2020. szeptember 10-én, csütörtökön 10 órai kezdettel. Helyszín: Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, Szolnoki Szakaszmérnökség, Konferencia terem (5000 Szolnok, Verseghy út 1.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A vízgazdálkodás és az árvíz elleni védekezés hatékonyságának fejlesztése áll az INTERREG Duna Projekt fókuszában.

 

A Danube Floodplain elnevezésű EU Interreg Duna Transznacionális Program (DTP) együttműködésben zajló projekt 2018 nyarán indult és 2021. május végéig tart. A nemzetközi együttműködéssel zajló kutatások és elemzések – a Duna vízgyűjtő árvízvédelmének szem előtt tartása mellett – az árterek megújítását célozzák.

 

Az érdekelti fórumon a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság, továbbá az SZTE TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszékének szakemberei bemutatják az ártér rehabilitációval, ártéri területhasználat változással, árvízvédelemmel kapcsolatos legújabb kutatási eredményeiket.

 

A terepi kiszálláson a sajtó munkatársai megtekinthetik a Rákóczifalva közelében található Bivaly-tónál korábban megvalósított ártéri rehabilitáció eredményeit. Ezek mintájául szolgálnak a Danube Floodplain projektben pilot területként szereplő Fokorú-puszta térségében tervezett beavatkozásokhoz.

 

A részletes program itt érhető el.

 

A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek