Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - Emelt szintű érettségi felkészítők indulnak az SZTE Junior Akadémián

Sajtóközlemény - Emelt szintű érettségi felkészítők indulnak az SZTE Junior Akadémián

2020. szeptember 10.
2 perc

2020-tól már csak emelt szintű érettségivel lehet jelentkezni a felsőoktatási képzésekre. Az SZTE Junior Akadémia segít a diákoknak a szükséges pontok megszerzésében: 100 órás emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamok indulnak októbertől egyetemi támogatással. Jelentkezési határidő 2020. szeptember 25-e.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Kiváló tanárokkal, magas színvonalon indítja őszi emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamait az SZTE Junior Akadémia. Az egyetemi egység nem titkolt célja, hogy ebben a tanévben is minél több diákot hozzásegítsen a sikeres felvételihez.  

 

A 100 órás képzések online és tantermi formában is indulnak – amennyiben a járványügyi helyzet indokolja, utóbbinál is online formában folytatódik majd az oktatás. A felkészítők matematika (emelt és közép szinten is), magyar, történelem, angol, német, kémia, biológia, földrajz és informatika tárgyakból indulnak. A felkészítő tanfolyam díja 50.000 forint tantárgyanként, de ezt az összeget ösztöndíjként visszakapja az a hallgató, akit a képzés elvégzését követő tanévben felvesznek a Szegedi Tudományegyetem valamely karára.

 

– Az SZTE Junior Akadémia elkötelezett amellett, hogy az anyagiak ne jelenthessenek akadályt a tanulásban, ezért többek között részletfizetési lehetőséget is biztosítunk, illetve szociális alapon tandíjkedvezmény is megpályázható – mondta el Badó Attila, az SZTE Junior Akadémia elnöke.

 

A tanfolyamok 2020. október 5-én indulnak, a jelentkezési határidő szeptember 25-e.

 

– Nemrég tartottuk az előző tanfolyamok záróünnepségét, ahol nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk a hallgatóktól. Többen jelezték, hogy a felkészítő nélkül nem sikerült volna a felvételijük. Ezek az eredmények még inkább motiválnak bennünket, célunk, hogy minél több hallgatót segítsünk a továbbtanulásban. Bár a vírus miatt tavasszal kényszerű okokból kellett átállnunk az online oktatásra, a tanáraink jól vették a kihívást, és így is élvezetes, tartalmas órákat tartottak, ezért ebben a tanévben online kurzusokat is hirdetünk. Így már az ország bármely pontjáról jelentkezhetnek hozzánk hallgatók – foglalta össze a tapasztalatokat Újvári Edit, az SZTE Junior Akadémia igazgatója.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek