Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - Sportolni hívja a hallgatókat és az egyetemi dolgozókat a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontja

Sajtóközlemény - Sportolni hívja a hallgatókat és az egyetemi dolgozókat a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontja

2020. április 22.

A kijárási korlátozás sportolással kapcsolatos szigorú előírásainak betartása mellett a hallgatók után most dolgozóit és egykori hallgatóit is sportolni hívja a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontja. A sportteljesítményeket május 18-ig tölthetik fel a kihívást elfogadó hallgatók a CooSpace-re, az egyetemi dolgozók pedig az SZTE Alma Mater honlapjára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az önként vállalt izoláció idején is nagyon fontos a mozgás, ezért is hívja sportolni – a kijárási korlátozásban szereplő előírások szigorú betartása mellett – jelenlegi és egykori hallgatóit, valamint dolgozóit a szegedi egyetem Sportközpontja.

 

A virtuális versenyen a hallgatók 2020. május 18-ig gyarapíthatják a kilométereket: a versenyzőknek nincs más dolguk, mint egy képernyőfotóval bizonyítani, hogy hány kilométert sétáltak, futottak, bicikliztek, görkorcsolyáztak, vagy tettek meg bármilyen önerővel hajtott eszközzel.

 

A hallgatóknak az SZTE CooSpace felületén először be kell jelentkezni az Egyetemi Sport online színtérre, majd az Online rendezvények alszíntérre. Ezt az „Ahová jelentkezhetek” link alatt találják. A továbbiakban már csak egy olyan applikációra van szükségük a résztvevőknek, amellyel mérni tudják a megtett kilométereket. A mozgás végén egy képernyőfotót kell készíteni a megtett távról melyet a CooSpace-re kell feltölteni. Az online rendezvények alszíntérben kell kitölteniük a versenyzőknek a vizsgatesztet, ahova feltölthetik a megtett kilométereiket igazoló képernyőfotót minden hét végéig. A képek feltöltésére és a versenyzésre egészen május 18-ig van lehetőség. A jelentkezési útmutató itt elérhető.

 

A versenyben résztvevők az egészségük megőrzése mellett hozzájárulhatnak karuk megtett kilométereihez, ugyanis a verseny végén valamelyik kar elnyerheti a „Leghosszabb távot teljesítő kar” címét is. A hallgatók közül az első három legtöbb kilométert megtett hallgató is elnyeri a „Leghosszabb távot teljesítő hallgató” címet. Ezeken kívül pedig 10 értékes nyereményt is kisorsolnak a résztvevők között. A verseny első hetében az egyetemi hallgatók már 7047,2 kilométert teljesítettek, a legaktívabb hallgató pedig már 424 kilométert tett meg.

 

Az egyetemi Sportközpont versenyre hívja az SZTE dolgozóit és korábbi hallgatóit is: az érdeklődők az SZTE Alma Mater honlapján regisztrálhatnak, majd csatlakozniuk kell az SZTE Mozdulj! nevű csoporthoz. A mozgásformák közül azok választhatók, amelyek önerővel hajtottak és alkalmasak távolságmérésre, ilyen például a gyaloglás, a futás, a kerékpározás, bármilyen „gördülő” eszköz (roller, görkorcsolya, gördeszka), vagy beltéri eszközök (futópad, szobakerékpár, ergométer, elliptikus tréner). A lefutott/sétált/tekert kilométereket egy erre alkalmas alkalmazásban rögzíteni kell, az eredményről képernyőfotót készíteni, majd feltölteni az eredményeket és fotókat a teljesítményről minden hétvégén, szombat 6:00 - vasárnap 23:55 közötti időszakban, május 18-ig, az SZTE Mozdulj! csoportba az SZTE Alma Mater honlapján.

 

Az SZTE Legaktívabb Dolgozója/Alumnusa címeket azok kapják, akik a leggyakrabban és a legtöbbet mozogtak a megadott időszakban, és ezeket az SZTE Mozdulj! csoportba fel is töltötték. Nem csak egyének, hanem karok, évfolyamok, egyetemi egységek is részt vehetnek a kihívásban, ők az SZTE Legaktívabb Kara/Évfolyama/Egysége címekért indulnak.

 

A felhívás itt elérhető. További információ az SZTE Sportközpont Facebook oldalán, az SZTE Alma Mater oldalán és a Facebook eseményben.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek