SZTE Info

Sajtómeghívó- Szegedi Tudományegyetem Alma Mater Alumni Mentorprogram 13. ciklusának megnyitójára

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt az Alma Mater Alumni Mentorprogram 13. ciklusának megnyitójára 2020. március 4-én, szerdán 11 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar – Aula (Szeged, Kálvária sgt. 1.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az alumni mentorálás személyes kapcsolat egy tapasztalt szakember és egy SZTE-s hallgató között. A mentor megosztja tudását és tapasztalatait a hasonló pályára készülő hallgatóval, hogy segítse a fiatal szakmai előmenetelét. A program 2014 tavaszán egy TÁMOP projektben indult azzal a céllal, hogy a munkaerőpiacon már elhelyezkedett SZTE-s alumnik szakmai tudását, tapasztalatait becsatornázza a jelenlegi oktatási rendszerbe, segítve ezzel, hogy a hallgatókban reális szakmai kép alakuljon ki, illetve még az egyetemi évek alatt megismerkedhessenek olyan munkáltatói szempontokkal is, melyek a végzés után segíthetik őket az elhelyezkedésben. A mentor és mentorált közti kapcsolat eltér a szakmai gyakorlat során megszokottól, itt a kapcsolattartás sokkal rugalmasabb. Nincs szükség napi szintű interakcióra - havi három találkozó javasolt - ezen felül a program sikerességének nem előfeltétele a személyes találkozó sem, hiszen online eszközök széles köre áll mind a mentor, mind pedig a mentorált rendelkezésére. A program kiválasztási folyamatát követően a március 4-i nyitó eseményen tájékoztatják a program résztvevőit a szükséges dokumentáció elemeiről, és alkalom nyílik a programban részt vevő mentorok és a kiválasztott mentoráltak személyes találkozására, az írásbeli kapcsolatfelvétel megerősítésére is.

 

További részletek a programról és a mentorokról itt: SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogram. 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.