Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - Közös kutatás-fejlesztésbe kezd a Szegedi Tudományegyetem és a KÉSZ Csoport

Sajtóközlemény - Közös kutatás-fejlesztésbe kezd a Szegedi Tudományegyetem és a KÉSZ Csoport

2020. március 09.
2 perc

Közös kutatás-fejlesztési és oktatási együttműködéseket tervez a Szegedi Tudományegyetem és a KÉSZ Csoport, Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalatcsoportja. A két szervezet közös célja, hogy a fiatalokat megtartsák a régióban és megtalálják a helyüket a munkaerőpiacon. Az erről szóló megállapodást 2020. március 9-én írták alá.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem és a KÉSZ Csoport a tudomány, az oktatás és a fejlesztés jegyében kötött együttműködést 2020. március 9-én. A partnerek kutatás-fejlesztési projekteket szeretnének indítani, különös tekintettel a higiénia, a műszaki technológia, a szabványosítás és az akkreditáció szakterületére. A megállapodás szerint a Szegedi Tudományegyetem a képzéseinek megtervezésekor figyelembe veszi és beépíti a tantervbe a KÉSZ Csoport által már megvalósított és folyamatban lévő fejlesztéseket.

 

„A Szegedi Tudományegyetem kiemelten fontosnak tartja az együttműködést a hazai cégekkel, különös tekintettel azokra, amelyek székhelye a régióban található. A KÉSZ Csoporttal kötött megállapodás nemcsak a kutatás területén fontos, hanem az oktatás szempontjából is” – hangsúlyozta Dr. Fendler Judit, az egyetem kancellárja.

 

Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora kiemelte, a stratégiai megállapodás a Szegedi Tudományegyetem és a KÉSZ Csoport számára is kölcsönös bizalmon alapuló partneri viszonyt eredményez, amely jelentős mértékben hozzájárul majd mind az intézmény mind pedig a vállalat hatékonyabb működéséhez és szakmai sikereihez.

 

Varga Mihály, a KÉSZ Csoport alapítója elmondta, hogy az együttműködés és a fejlődés érdekében kutatni kell a lehetőségeket, ahogy a megfelelő partnereket is. „A Szegedi Tudományegyetemmel karöltve szükséges kinevelni az új szakembereket, hogy jobb legyen a jelenünk, a jövőnk és a környezetünk” – monda el az építőipari vállalatcsoport alapítója. Vida Tamás, a KÉSZ Csoport vezérigazgatója hozzátette, hogy a Szegedi Tudományegyetemmel egyetértenek abban, hogy a régióban különös figyelmet igényel az innováció, az ipar- és az infrastrukturális fejlesztést célzó projektek.

 

Az együttműködés célja, hogy a fiatalok a régióban tanuljanak tovább és helyezkedjenek el a munkaerőpiacon. A már meglévő magas színvonalú képzések mellett ezért fejlesztik a Szakképzési Vállalati Képzőközpontban a gépészeti, épületgépészeti, elektronikai képzéseket, és a megállapodás értelmében ezentúl még nagyobb hangsúlyt fektetnek a tehetséggondozásra is. A KÉSZ Csoport az egyetemi hallgatókat is támogatja, szakmai gyakorlatot biztosít számukra az adott területen, míg a Szegedi Tudományegyetem a szakdolgozat megírásában, témavezetésében nyújt segítséget műszaki és mérnöki területen.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek