SZTE Info

Sajtóközlemény - 66 közgazdász hallgatót támogat a tavaszi szemeszterben az SZTE GTK

A 16. ösztöndíjátadó ünnepséget rendezték meg a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar főépületében 2020. február 28-án. A 2019/2020-as tanév második szemeszterében 66 tehetséges hallgató tanulmányait támogatják részleges vagy teljes tandíjmérsékléssel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Gazdaságtudományi Karon a tehetséggondozás régóta az oktatás középpontjában áll, melyet a 2012-ben alapított saját ösztöndíjrendszer is alátámaszt. Kari- és vállalati ösztöndíjakra egyaránt pályázhatnak a leendő közgazdászok, mely azt jelenti, hogy a képzésük tandíját részben vagy teljes mértékben elengedi a kar egy vagy több félévre.


A pályázatokat bíráló bizottság a 2019/2020-as tanév tavaszi szemeszterében 66 kimagasló tanulmányi eredményt elért hallgató számára ítélt ösztöndíjat. Közülük hatan nemzetközi hallgatók, akik az angol nyelvű Business Administration and Management alapképzésen folytatják tanulmányaikat. A 2020. február 28-i átadóünnepségen 46 immáron ösztöndíjas hallgató vehette át oklevelét Dr. Kovács Pétertől, az SZTE GTK dékánjától, Prof. Dr. Gellén Klárától, az SZTE oktatási rektorhelyettesétől, valamint a Contitech Rubber Industrial Kft. és a Coop Szeged Zrt. képviselőitől.

 

Az ösztöndíjprogram sikerét jól bizonyítja, hogy már több mint 30 partner vesz részt benne, melynek köszönhetően 1500-nál is több oklevelet vehettek át a hallgatók az évek során.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.