SZTE Info

Sajtóközlemény - Megvalósult az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése

Közel 150 millió forint európai uniós támogatásból végezték el a helyi védettségű, műemléki környezetben álló épület eredetivel megegyező, új, fa nyílászárók cseréjét, 8 mosdóblokk teljes felújítását, valamint akadálymentesítési okok miatt két épületrész összenyitását.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az oktatási környezet infrastrukturális feltételeinek megteremtésével fokozza az intézmény eredményességét, és emelje az általa nyújtott szolgáltatások minőségének színvonalát, ezzel biztosítva a minőségi oktatáshoz, neveléshez való hozzáférést.


Az EFOP-4.1.3-17-2017-00310 számú „SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése” című pályázat pozitív hatással lesz az intézmények eredményességére, az inkluzív oktatásra (nyitottságra ösztönző nevelés), és emeli az általuk nyújtott szolgáltatások minőségének színvonalát.

 

A projekt során megvalósított fejlesztés a helyi szükségletek kielégítésére irányult, racionális és hatékony és fenntartható működést biztosít. Korszerűbb nevelési, oktatási környezet kialakítását tette lehetővé, különösen a tanulást segítő és közösségi terek tekintetében.

 

A külső nyílászárók hőszigetelt üveggel történő cseréjének köszönhetően az épület energetikai hatékonysága jelentősen javult, amely emelte a tanulók komfortérzetét. A nyílászáró csere kivitelezése során az épület műemlék jellegének tiszteletben tartása érdekében az eredetivel megegyező új, fa nyílászárók készültek el hőszigetelő üvegezéssel. Az épületkomplexummal szembeni alapvető akadálymentesítési elvárásnak eleget téve épületrészegységek összenyitása megoldódott. Tovább emelte az intézmény infrastrukturális színvonalát a régi, elavult mosdóblokkok teljes körű felújítása.

 

A projekt kiemelten hozzájárul a hatékony energiafelhasználáshoz és környezettudatossághoz.Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.