Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - Megvalósult az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése

Sajtóközlemény - Megvalósult az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése

2020. március 12.
1 perc

Közel 150 millió forint európai uniós támogatásból végezték el a helyi védettségű, műemléki környezetben álló épület eredetivel megegyező, új, fa nyílászárók cseréjét, 8 mosdóblokk teljes felújítását, valamint akadálymentesítési okok miatt két épületrész összenyitását.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az oktatási környezet infrastrukturális feltételeinek megteremtésével fokozza az intézmény eredményességét, és emelje az általa nyújtott szolgáltatások minőségének színvonalát, ezzel biztosítva a minőségi oktatáshoz, neveléshez való hozzáférést.


Az EFOP-4.1.3-17-2017-00310 számú „SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése” című pályázat pozitív hatással lesz az intézmények eredményességére, az inkluzív oktatásra (nyitottságra ösztönző nevelés), és emeli az általuk nyújtott szolgáltatások minőségének színvonalát.

 

A projekt során megvalósított fejlesztés a helyi szükségletek kielégítésére irányult, racionális és hatékony és fenntartható működést biztosít. Korszerűbb nevelési, oktatási környezet kialakítását tette lehetővé, különösen a tanulást segítő és közösségi terek tekintetében.

 

A külső nyílászárók hőszigetelt üveggel történő cseréjének köszönhetően az épület energetikai hatékonysága jelentősen javult, amely emelte a tanulók komfortérzetét. A nyílászáró csere kivitelezése során az épület műemlék jellegének tiszteletben tartása érdekében az eredetivel megegyező új, fa nyílászárók készültek el hőszigetelő üvegezéssel. Az épületkomplexummal szembeni alapvető akadálymentesítési elvárásnak eleget téve épületrészegységek összenyitása megoldódott. Tovább emelte az intézmény infrastrukturális színvonalát a régi, elavult mosdóblokkok teljes körű felújítása.

 

A projekt kiemelten hozzájárul a hatékony energiafelhasználáshoz és környezettudatossághoz.Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek