SZTE Info

Sajtómeghívó - Mezőgazdasági drónok szerepe a digitális agráriumban- Gazdásztalálkozó a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara tisztelettel meghívja Önt a Mezőgazdasági drónok szerepe a digitális agráriumban címmel szervezett gazdásztalálkozóra 2020. február 7-én, pénteken 10 órára. Helyszín: Takács Ferenc Képző Központ, 6800 Hódmezővásárhely 47. számú főút 195. km  (a XXIV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítás területén)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A precíziós mezőgazdaság irányítási rendszeréhez nagy mennyiségű bemenő információra lesz szükség a jövőben méghozzá olcsón, és ezt jelentős részben drónokkal gyűjtik majd. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán futó precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök képzésben kiemelt szerepet kap a drónok alkalmazása. Erre támaszkodva az országban első alkalommal gazdásztalálkozót szerveznek, melynek célja a mezőgazdasági drónhasználattal kapcsolatos hazai tapasztalatok összegzése. A találkozón gyakorlati bemutatóval összekötött kutatói és céges szakmai előadások hangzanak el

 

A részletes programot tartalmazó meghívó itt érhető el. A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.