Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - BTK Könyvtermés 2019

Sajtómeghívó - BTK Könyvtermés 2019

2019. május 07.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar tisztelettel meghívja Önt a „Könyvtermés 2019” című programjára 2019. május 9-én, csütörtökön 9 órai kezdettel. Helyszín: MTA Szegedi Akadémiai Bizottság székháza (Szeged, Somogyi u. 7., 110. terem)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az erdélyi unitárius egyház történetétől kezdve a „Nagy Háborúnak” a mindennapok kultúrájára gyakorolt hatásán át az egy törökszentmiklósi kéziratos füzetben lelt mesékig, mondákig és énekekig sok érdekes téma kerül terítékre a „Könyvtermés 2019” elnevezésű programon. De az olyan érdekes könyvcímek is megragadják az olvasó figyelmét, mint mondjuk: „A nő nyelvet ölt…”, „Casanova. A megtört szívek szonátája” vagy: „A tudományos hálózatoktól a hálózatok tudományáig”.

 

Az SZTE BTK kötelékébe is tartozó szerzők közül például Szilasi László író Luther kutyái című regényét Gombos Brigitta mutatja be. Két irodalomtörténész beszélget a Huszadik századi magyar novellákról, hiszen a kötetet szerkesztő Szilágyi Zsófiát professzortársa, Szajbély Mihály kérdezi. Latin, angol és spanyol nyelven született művek is reflektorfénybe kerülnek a pörgős, mert tízpercenként váltakozó témájú könyvbemutató-sorozaton.

 

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar tanszékeinek, munkatársainak könyvszemléjét idén is az MTA SZAB Nyelv- és Irodalomtudományi Szakbizottsága szervezte meg. A „Könyvtermés 2019” című programon az elmúlt évben megjelent kiadványok közül mintegy 40 kötetet mutatnak be 2019. május 9-én, csütörtökön, 9-16 óra között.

 

A rendezvényre tisztelettel várják a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek