SZTE Info

Sajtómeghívó - Betegőrző monitorokat adományoz Mága Zoltán az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinikájának

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika tisztelettel meghívja Önt és munkatársait a Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész által adományozott másfél millió forint értékű, betegőrző monitorok ünnepélyes átadására 2019. december 13-án, pénteken 12 órára. Helyszín: SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika, magasföldszinti könyvtár (Szeged, Korányi fasor 14-15.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész másfél millió forint értékben 2 darab betegőrző monitort adományozott a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának. Az eszközöket sajtónyilvános rendezvényen adják át 2019. december 13-án.

 

A rendezvényen részt vesz:

· Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja

· Dr. Bereczki Csaba egyetemi docens, az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója

· Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész

· Prof. Dr. Kovács László, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnökhelyettese

· Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.