SZTE Info

Sajtómeghívó - Együttműködési megállapodást ír alá a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara és az Alkotmánybíróság

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara és az Alkotmánybíróság közötti együttműködési megállapodás aláírására 2019. október 25-én, pénteken 11 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem központi épület, rektori tárgyaló (6720, Szeged Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara hazai kapcsolatainak bővítése céljából köt megállapodást az Alkotmánybírósággal, elsősorban tudományos kutatás, oktatás, képzés, illetve konferencia- és rendezvényszervezés területén megvalósuló hosszú távú együttműködésre vonatkozóan. A létrejövő együttműködés az Alkotmánybíróság és az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar részére rendelkezésre álló tudásbázissal és tapasztalati háttérrel segítheti mindkét intézmény hosszú távú, innovatív és magas színvonalú működését.

 

Az eseményen részt vesz – többek között – Dr. Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke, Prof. Dr. Trócsányi László EP-képviselő, az SZTE ÁJTK Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet igazgatója és Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.