Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó- A Szegedi Tudományegyetemen folyó magas szintű skills képzést reprezentáló látványos bemutatóra

Sajtómeghívó- A Szegedi Tudományegyetemen folyó magas szintű skills képzést reprezentáló látványos bemutatóra

2019. június 11.

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Sebészeti Műtéttani Intézet tisztelettel meghívja Önt a magas szintű skills képzést reprezentáló látványos bemutatójára 2019. június 13-án, csütörtökön 16 óra 45 percre. Helyszín: IH Rendezvényközpont földszint (6721, Szeged Felső Tisza-part 2.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2019. június 12-14. között rendezik meg Szegeden a Magyar Sebész Társaság Kísérletes Sebészeti Szekció XXVII. Kongresszus Sebészeti Továbbképző Tanfolyamát. A tanácskozás a sebészeti műtéttan és a kísérletes sebészet hagyományos, transzlációs kutatói és oktatói területei mellett az ugrásszerű növekedésnek indult szimulációs képzések témaköreit is zászlajára tűzte. A szimulációs gyakorlati képzés a sebészeten túlmenően ma az egészségügy széles spektrumát érinti, különösen a manuális orvosi szakmákat, mint például a traumatológiát, a nőgyógyászatot, az aneszteziológiát és a kardiológiát. A kongresszus szervezői a témák között kiemelt célterületnek tekintik a sebészeti innovációkat, a high-tech trauma sebészetet és a traumatológiai tárgyú transzlációs kutatásokat.

 

A kongresszuson, június 13-án az IH Rendezvényközpontban magas szintű szimulációs gyakorlat során valósághű térd artroszkópiát végeznek. A beavatkozásnál a végtag, a kép, a szövet ellenállása és még a hangok is egy valóságos műtői környezetet szimulálnak. A témában Prof. Dr. Varga Endre, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Traumatológiai Klinika igazgatója nyilatkozik. Ugyancsak június 13-án az IH Rendezvényközpontban egy magas hűségű, életjelenségeket produkáló, szülő női szimulátort is bemutatnak. Ebben a témában Prof. Dr. Boros Mihály, az SZTE ÁOK Sebészeti Műtéttani Intézet igazgatója nyilatkozik.

 

További információ kérhető Kecse-Nagy Sándortól, az SZTE ÁOK kommunikációs menedzserétől a kecse-nagy.sandor@med.u-szeged.hu címen, vagy a +36-70-439-92-26-os vagy a +36-62-342-645-ös telefonszámon.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek