SZTE Info

Sajtómeghívó- Főzzük körbe Magyarországot kórházainkban című országos gasztronómiai programsorozat 12. állomása a Szegedi Tudományegyetem

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ tisztelettel meghívja Önt és munkatársait a Főzzük körbe Magyarországot kórházainkban című országos gasztronómiai programsorozat 12. állomásaként a klinikai étkeztetésről szóló prezentációra és ebédre, ami az aznapi klinikai menü lesz: zöldségleves kockatésztával, sertéskaraj „Budapest” módra petrezselymes burgonyával tálalva és csemege uborka. 2019. június 20-án, csütörtökön déli harangszóra: 12.00 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Petri Gábor Klinikai Tömb aula (Szeged, Semmelweis. u. 8.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Résztvevők:

Dr. Németh László, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke

Ambrus György olimpiai aranyérmes mesterszakács

Török Gábor, a Suli-Host Kft. ügyvezető igazgatója

Tóthné Restár Tünde, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ dietetikusa

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.