SZTE Info

Sajtómeghívó- Országos gyermekprogramnak ad otthont az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája tisztelettel meghívja Önt a Boszorkánykonyha Szegeden ‒ a város, mint életünk színtere című országos gyermekprogram megnyitójára 2019. április 24-én, szerdán 15 óra 30 percre. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája (6725 Szeged, Boldogasszony sgt. 8.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2018/2019-es tanévben ünnepli fennállásának 90. évfordulóját a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara, valamint a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája. A jubileum tiszteletére rendezvénysorozatot szerveztek, amely a tanulóktól a szülőkig, az óvodapedagógusoktól az általános iskolai tanítókon, tanárokon át az egyetemi oktatókig kívánja megszólítani a köznevelés és a felsőoktatás szereplőit, partnereit. A rendezvénysorozat egyik állomása a Gyakorlóiskolák Iskolaszövetsége támogatásával rendezendő Boszorkánykonyha Szegeden ‒ a város, mint életünk színtere című háromnapos, országos gyermekprogram, amelyre 10 városból 100 gyerek érkezik.

 

A részletes program itt érhető el. A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit.

 

További információ kérhető Zs. Sejtes Györgyi igazgatóhelyettestől a sejtes@hung.u-szeged.hu címen vagy telefonon a +36 62 546 303-as vagy a +36 30 479 0628-as számon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.