SZTE Info

Sajtómeghívó- Nemzetközi kardiológiai kurzus a Szegedi Tudományegyetemen

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ tisztelettel meghívja Önt az angol nyelvű 5th Szeged CTO Revascularization Course megnyitójára 2019. április 26-án, pénteken 10 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ (SZTE SZAKK) II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ (6725 Szeged, Semmelweis utca 8. konferencia terem)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényre Magyarország mellett Lengyelországból, Romániából, Bulgáriából, Finnországból, Litvániából és Izraelből is érkeznek résztvevők. A kétnapos tudományos programon szó lesz – többek között – az intervenciós kardiológiai beavatkozások, így például a CTO revaszkularizáció aktuális kérdéseiről, legújabb kutatási eredményeiről.


Az angol nyelvű rendezvény megnyitóján köszöntőt mond Prof. Dr. Forster Tamás, az SZTE SZAKK II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ igazgatója és Prof. Dr. Lázár György az SZTE Általános Orvostudományi Kar dékánja.

A sajtó kérdéseire a megnyitó előtt Dr. Ungi Imre az SZTE SZAKK II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ Invazív Kardiológiai Részleg osztályvezetője válaszol.


A részletes program itt érhető el. A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.