SZTE Info

Sajtómeghívó- Duális és kooperatív képzések fejlesztése a Szegedi Tudományegyetemen

Tisztelettel meghívjuk a Szegedi Tudományegyetem EFOP-3.5.1-16-2017-00004 számú „Duális és kooperatív képzések és azokat támogató szolgáltatások fejlesztése a Szegedi Tudományegyetemen” című projektjének szakmai találkozójára, 2019. március 20-án 9 óra 30 percre, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karára (6725 Szeged, Mars tér 7. Kiselőadó)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A tanácskozás témája: a duális és kooperatív képzés fejlesztés és az ezeket támogató szolgáltatások fejlesztésének eredményei az elmúlt két évben a Szegedi Tudományegyetemen.

Részletes program itt elérhető.

 


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.