SZTE Info

Sajtómeghívó - Doktori oklevélátadó ünnepségre

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Doktori oklevélátadó ünnepségre 2018. január 12-én, pénteken 11:00 órai kezdettel. Helyszín: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.), kongresszusi terem.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Immár hagyomány, hogy közös ünnepségen veszik át oklevelüket a habilitált és a PhD fokozatot szerzett avatandó doktorok a Szegedi Tudományegyetemen. Az SZTE Szenátusa 2018. január 12-én 11 órától tartandó ünnepi ülésén összesen 94 oklevelet adnak át.

 

A habilitálás a tudományágukban önálló egyetemi előadások tartásának jogával ruházza föl azokat, akik az eljárás során igazolták oktatói és előadói képességüket, valamint tudományos teljesítményüket. Habilitált doktori címet 15 oktató szerzett az elmúlt időszakban a Szegedi Tudományegyetemen.

 

A Szegedi Tudományegyetemen 19 doktori iskola működik. A képzést sikeresen záró PhD doktorok kötelessége, hogy szaktudományuk tovább művelésével a Szegedi Tudományegyetem tisztességére szolgálják embertársaik javát. PhD tudományos fokozattal zárta a doktori iskolai tanulmányait az elmúlt időszakban az SZTE Általános Orvostudományi Karán 30, az SZTE Állam- és Jogtudományi Karán 4, az SZTE Bölcsészettudományi Karán 14, az SZTE Gazdaságtudományi Karán 2, az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán 4, az SZTE Természettudományi és Informatikai Karán 25 hallgató.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.