Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Új laboratórium a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati Klinikáján

Sajtómeghívó - Új laboratórium a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati Klinikáján

2018. december 17.

A GINOP-2.3.3-15-2016-00012 számú „ECRIN nemzetközi független gyógyszerkutatási hálózatban való magyar részvétel elmélyítése” című pályázatnak köszönhetően elkészült és műszakilag átadásra került a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikájának új, regeneratív medicina és celluláris farmakológiai kutató laboratóriuma.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

ERFAAz újonnan kialakított infrastruktúra és műszerpark lehetővé teszi primer, ős- és progenitor sejtek, szövetek izolálását, továbbá azok ex vivo és in vitro tenyésztését új, potenciális gyógyszerhatóanyagok speciális, szövet és sejt specifikus tesztelésére, illetve olyan új biológiai útvonalak azonosítására, melyek a klasszikus farmakológiai kutatások során használt rendszerekben eddig nem voltak vizsgálhatóak.

 

A laboratóriumot 2018. december 20-án, csütörtökön 10 órakor mutatják be a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati Klinika könyvtárában (Szeged, Korányi fasor 6.). A tájékoztató után lehetőség lesz a labor bejárására is.

 

További információ kérhető Dr. Veréb Zoltántól, az Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika tudományos munkatársától a vereb.zoltan@med.u-szeged.hu címen, vagy a 30-317-5294-es számon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek