SZTE Info

Sajtómeghívó - Hallgatói díjkiosztó ünnepség a Szegedi Tudományegyetemen

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Hallgatói Díjkiosztó Ünnepségre 2018. december 5-én, szerdán, 18 órai kezdettel.
Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Központi Épület 2. emeleti díszterem (Szeged, Dugonics tér 13.)
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


Az ünnepséget Dr. habil. Zakar Péter, a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese nyitja meg, és adja át a kitüntetéseket az egyetemi verspályázat, a zenei, valamint vers- és prózamondó verseny résztvevőinek, a Jó tanuló, Jó sportoló verseny és az SZTE Sófi Alapítvány díjazottjainak.

 

Az ünnepség díszvendége Miklósa Erika operaénekes. Az ünnepségen közreműködik a Szegedi Egyetemi Énekkar, vezényel Száz Krisztina és Kohlmann Péter.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.