SZTE Info

Sajtómeghívó - Család egykor és ma konferencia

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar tisztelettel meghívja Önt a „Család egykor és ma” 5. jubileumi konferenciára 2018. december 10-én, hétfőn, 10 órára.
Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar földszinti kari konferenciaterem (Szeged, Egyetem utca 2.)
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


A 2018-as év a családok éve. Mind a kormányzat tevékenységében, mind az egyházak és a civil szervezetek életében számos intézkedés, esemény kapcsolódott a család tematikájához. A magyarországi egyetemek immár ötödik alkalommal hívják meg eszmecserére azokat a kutatókat, tudósokat, akik a munkájuk során a legkülönfélébb szempontból vizsgálják a családok életét, szerepét a társadalomban.

 

A részletes program itt elérhető.

További információ kérhető Dr. Barna Gábortól, az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék egyetemi tanárától a +36- 62-544-216-os telefonszámon, vagy a barna@hung.u-szeged.hu címen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.