Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Szegedi Tudományegyetem nyílt nap

Sajtómeghívó - Szegedi Tudományegyetem nyílt nap

2018. november 27.
2 perc
A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt Nyílt Napjára 2018. november 29-én, csütörtökön 8 órára.
Helyszín: Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.)
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso


Több ezer középiskolást vár nyílt napjára a Szegedi Tudományegyetem 2018. november 29-én, 8 órától az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba. A továbbtanulás előtt álló fiatalokat képzési kiállítás, pályaorientációs teszt, valamint az SZTE karait és szolgáltatásait bemutató előadások fogadják. A rendezvény megnyitóján közel 200 elsőéves egyetemi hallgató veheti át az SZTE START ösztöndíjat.

 

A Szegedi Tudományegyetem – a közelmúltban megjelent HVG rangsor szerint a legjobb vidéki felsőoktatási intézményként – idén is nyílt nappal segíti a továbbtanulási döntés előtt álló diákokat, szüleiket és tanáraikat. A nyílt napon a leendő hallgatók a karok képviselőinek tehetik fel kérdéseiket, valamint két helyszínen óránként kari tájékoztató előadásokon ismerhetik meg részletesebben az SZTE képzési kínálatát. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba érkezők tájékozódhatnak a hallgatóknak nyújtott szolgáltatásokról, így például szállás-, sportolási-, és ösztöndíj lehetőségekről. Standdal fogadja az érdeklődőket – többek között – az SZTE Tehetségpont, az SZTE Karrier Iroda, az SZTE Alma Mater, az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ, az SZTE Kulturális Iroda, az Idegennyelvi és Kommunikációs Intézet, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, valamint az egyetemi sportközpont. A diákok mellett a középiskolai vezetők, osztályfőnökök, pályaválasztási tanácsadók és minden érdeklődő szaktanár is részletes információt kap az egyetemi képzésekről.


Az SZTE 12 kara és Tanárképző Központja több mint 300 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton. A Szegedi Tudományegyetemen évente több mint 5500 magasan képzett, nyelveket beszélő fiatal szerez a munkaerőpiacon is jól hasznosítható diplomát. A frissen végzettek több mint 90 százaléka egy éven belül munkát talál, és a végzett hallgatók több mint 80 százaléka ajánlaná is az intézményt másoknak.


A nyílt nap megnyitóján adják át az SZTE START ösztöndíjakat. Az ösztöndíjjal azokat a tehetséges, végzős középiskolai diákokat támogatja az intézmény, akik első helyen jelentkeztek a szegedi egyetem valamely képzésére, és oda felvételt nyertek. A program célja, hogy a diákok számára segítse az átmenetet a középfokú- és felsőoktatás között.


A nyílt nap programja az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Projekt azonosító: EFOP-3.4.4-16-2017-00015, a projekt címe: „A Szegedi Tudományegyetem készségfejlesztő és kommunikációs programjainak megvalósítása a felsőoktatásba való bekerülés előmozdítására és az MTMI szakok népszerűsítésére”.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek