Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - Útkörnyezeti 3D adatbázis

Sajtóközlemény - Útkörnyezeti 3D adatbázis

2018. szeptember 13.
1 perc

Az ITQS Kft. konzorciumi vezetőként, az Optimal Optik Kft.-vel, a Pannon Egyetemmel és a Szegedi Tudományegyetemmel pályázatot nyújtott be a K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések című (GINOP-2.2.1-15 számú) pályázati kiírásra. A projekt keretében a konzorcium 641,38 millió Ft vissza nem térítendő támogatáshoz jutott a Széchenyi 2020 program keretében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


ESZAA nyertes pályázat megvalósítása Pécsen, Székesfehérváron, Veszprémben és Szegeden megkezdődött, és tervezetten 2020. június 30. napjáig tart.

 

A projekt során saját fejlesztésű járműfedélzeti érzékelő és feldolgozó hardvereszköz kerül kifejlesztésre multiszenzoros felvételek előállítására és feldolgozására. Ezzel rekonstruálható az útkörnyezet pontos, objektumszintű, aktualizált háromdimenziós reprezentációja. Az így nyert adatok egy folyamatosan frissülő téradatbázisba kerülnek. Fontos elv az elosztott működés, a felvételek készítése és feldolgozása több járműből, közösségi alapon történik. A sűrű mintavételezés biztosítja az előállított téradatbázis robusztusságát. A projekt fő technológiai újításai a következő területeken történik: járműfedélzeti szenzortechnológia, gépi látás, térinformatika, elosztott működésű rendszerek. A projektet fejlesztő konzorcium kiemelkedő szakértői az egyes részfeladatoknak, és a jelenlegi összeállításban képesek a fenti technológiai újításokat megvalósítani. A Szegedi Tudományegyetem munkatársai elsődlegesen a járműfedélzeti szenzor adatok gépi látás alapú pontosításán, az útkörnyezeti objektumok változásdetektálásán, és a térinformatikai adatbázis rekonstrukción keresztül történő aktualizálásán dolgoznak.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 641,38 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg.


A projektről bővebb információt a http://www.itqs.hu/palyazat/ oldalon olvashatnak.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek