SZTE Info

Sajtómeghívó - Tanévnyitó Ünnepi Szenátusülés a Szegedi Tudományegyetemen

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt Tanévnyitó Ünnepi Szenátusülésére 2018. szeptember 1-jén, szombaton 10 órára.
Helyszín: Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi Terem (6722 Szeged, Ady tér 10.)
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


Az ünnepséget megnyitja:

Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora

 

Az eseményen köszöntőt mond:

Dr. Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere

 

Ünnepi beszédet mond:

Dr. Horváth Zita, felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár és

Dr. György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár

 

Az ünnepi szenátusülés előtt 8 óra 30 perckor az SZTE Dugonics téri épülete előtt lesz lehetőség csoportképet készíteni a professzori karról. A díszmenet várhatóan 9 órakor indul a Rektori Hivataltól a Petőfi Sándor sugárúton át a József Attila Tanulmányi és Információs Központba.

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy az ünnepi esemény zavartalan lebonyolítása érdekében a kongresszusi teremben az elnöki asztalra a mikrofonok kihelyezésére kizárólag az ünnepi szenátusülés kezdete előtt lesz lehetőség.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.