SZTE Info

Sajtómeghívó - Tudósok borait bemutató borkóstolós sajtótájékoztató

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Vinum Academiae at Universitatis borválasztás eredményét bemutató

sajtótájékoztatóra 2018. április 25-én, szerdán 11:00 órai kezdettel.

Helyszín: SZTE Rektori Épület (Szeged, Dugonics tér 13.), 5. terem.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

15 pincészet 40 bora versenyzett 2018. tavaszán, hogy elnyerje a „Vinum Academiae at Universitatis” címet. Az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság és a Szegedi Tudományegyetem hagyományos borbírálatához idén is csatlakozott az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont. A „borok tudósait” képviselő ítészek választották ki a „tudósok borának” is nevezhető 8 díjazott nedűt. Az elismerést a 7 nyertes pincészet képviselőinek a sajtó nyilvánossága előtt nyújtják át 2018. április 25-én. A Vinum Academiae at Universitatis emblémájú palackokba zárt italokat idén is megkóstolhatják a szegedi borfesztivál vendégei: most először az SZTE önálló standjáról kínálja majd a „tudósok borait”.

 

A sajtótájékoztató résztvevői:

Fülöp Ferenc akadémikus, az MTA SZAB elnöke,

Martinek Tamás professzor, az SZTE közkapcsolati rektorhelyettese,

Tóth Gábor professzor, az SZTE és az SZAB borbíráló testületének az elnöke;

valamint a Vinum Academiae at Universitatis címet elnyert pincészetek képviselői.

 

A sajtótájékoztatót borkóstoló zárja.

 

Az SZTE és az MTA SZAB közös sajtótájékoztatójára tisztelettel várjuk a médiumok munkatársait!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.