Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Csapó Benő fotókiállításának megnyitója

Sajtómeghívó - Csapó Benő fotókiállításának megnyitója

2018. április 18.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája tisztelettel meghívja Önt Csapó Benő Perspektívák című fotókiállításának megnyitójára 2018. április 23-án, hétfőn 17.00 órai kezdettel.

Helyszín: SZTE Rektori Épület Átriuma (6720 Szeged, Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kiállítást megnyitja Kokas Károly, az SZTE Klebelsberg Könyvtár informatikai főigazgató-helyettese. Gitáron közreműködik Kőrös Tamás.

 

Csapó Benő, az SZTE Neveléstudományi Intézetének egyetemi tanára, elsősorban nem fotóiról ismert, bár barátai és kollégái tudják róla, hogy gyermekkora óta szenvedélyes fotós. Elmélyült érdeklődéssel tanulmányozta az analóg fotózás fizikáját, a filmek és papírképek előhívásának technológiáját, kémiáját, majd tudását kémia–fizika szakos egyetemistaként fejlesztette tovább. Később érdeklődését a fényképezés tartalmi és esztétikai dimenziói ragadták meg. Fotózásra főleg utazásai, nyári túrái során nyílik lehetősége, ezért képei jelentős része távoli tájakat, építészeti-művészeti emlékeket, városokat, falvakat és az azokban élő embereket mutatja be.

 

A digitális fényképezés megjelenésével egyidejűleg, mintegy másfél évtizede a világháló különböző internetes fotós portáljain „művésznevén” vált ismertté és szerzett elismerést, de a nagyobb nyilvánosság előtt csak néhány éve fedte fel magát mint fotós. Tagja a SZAB Fotóművészeti Munkabizottságának és alkalmanként képeivel illusztrált előadásokat tart.

 

A kiállítás fényképeinek két különböző csoportjából nyújt válogatást. Egyrészt olyan korábbi, dekoratívabb fotókat mutat be, amelyek már hosszabb ideje saját lakását, barátai, kollégái otthonát, dolgozószobáját díszítik. Másrészt afrikai (marokkói, szenegáli) és közel-keleti (török, szíriai, jordániai, libanoni) emberekről készített portréiból, életképeiből nyújt áttekintést.

 

A tárlat április 27-ig tekinthető meg hétköznapokon 08.00 és 20.00 óra között.

 

A megnyitóra tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek