SZTE Info

Sajtómeghívó- Az SZTE ismét felpezsdíti a város kulturális életét

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt az intézmény 2018. évi kulturális programjait ismertető sajtótájékoztatójára 2018. február 13-án, kedden, 11 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Központi Épület, földszint 5-ös terem (Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem ismét felpezsdíti Szeged város kulturális életét. Az SZTE kulturális programjait és az intézményben működő művészeti csoportok 2018-as terveit sajtótájékoztatón ismertetik.

A sajtótájékoztatót tartja:

Tajti Gabriella, az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodájának vezetője

Száz Krisztina, a Szegedi Egyetemi Énekkar vezetője

Gyimóthi Zoltán, az Universitas Szimfonikus Zenekar vezetője és

Varga Norbert, a Szegedi Egyetemi Színház művészeti vezetője.

 

A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.