SZTE Info

Sajtómeghívó - Dán nagykövet előadása az SZTE-n

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt H. E. Kirsten Geelan a Dán Királyság magyarországi nagykövetének előadására 2018. február 7-én, szerdán, 15 órai kezdettel. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Központi Épület, földszint, 5-ös terem (Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az angol nyelvű előadás témája Dánia céljai - prioritásai az EU-tagság kapcsán, a civil társadalom szerepe, és az utóbbi évek migrációs hatásai.

Az előadást követően, 16:30-tól nagykövet asszony megnyitja a "Copenhagen Solution" című plakátkiállítást a Központi Épület aulájában. A kiállítás plakátjai és roll upjai azt mutatják be, hogy Koppenhága miképpen tervezi elérni a kitűzött környezetvédelmi célokat, a Co2-mentességet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.