SZTE Info

Sajtómeghívó - Projektnyitó rendezvényre: Smartcity és smartvillage technológiák és szolgáltatások fejlesztése a Sagemcomnál, egyetemi együttműködésben

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a „SMARTCity és SMARTVillage technológiák és szolgáltatások fejlesztése a SAGEMComnál, egyetemi együttműködésben” című, GINOP-2.2.1-15-2017-00038 számú projekt nyitórendezvényére 2018. február 19-én, hétfőn 11 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Központi Épület földszint 5-ös terem (Szeged, Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2,481 milliárd forint összköltségű kutatás-fejlesztési projektben, amely a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, olyan intelligens platform kerül kialakításra, amely a korábbinál magasabb szintű és olcsóbb szolgáltatásokat tesz lehetővé az energiagazdálkodás területén. A projektnek köszönhetően az elmaradott, korlátozott elektromos áramhoz hozzáférő települések energiaellátottsága javulhat, illetve a nagyvárosi infrastruktúrában megjelenő mérési és elosztási hatékonyság növekedhet.

 

arculati_elem_regionalis_fejlesztesi_alapA nyitórendezvényen a projektben résztvevők részletesen ismertetik munkájukat.


Az eseményre tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.