Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - SZTE Szabadegyetem - Szeged XXI. szemeszterről

Sajtóközlemény - SZTE Szabadegyetem - Szeged XXI. szemeszterről

2018. február 05.

A tudomány izgalmas témáiról színes és érthető formában – ez az SZTE Szabadegyetem – Szeged program-sorozatának a jellemzője. A XXI. szemeszterben is neves szegedi és hazai előadók ismertetik friss kutatási eredményeiket, válaszolnak ősi és mai kérdésekre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az egyetemisták számára kreditet érő szabadon választható tantárgy, a kívülálló érdeklődőknek ingyenes ismeretszerzést kínáló program az SZTE Szabadegyetem – Szeged előadás-sorozat.

 

A félévről félévre megújuló SZTE-sorozat XXI. szemesztere 2018. február 14-én startol és május 16-án zárul. Az érdeklődők olyan kérdésekre is tudományos igényű és közérthető magyarázatot kapnak, mint például: „Ki a nevelés gazdája?” vagy „A vers vajon mi?”. A program egyaránt segít megérteni Kína vagy éppen napjaink fogyasztási trendjeinek összetettségét. A bolygómozgástól a globális környezeti kihívásokig, a párkapcsolatoktól a sebzett kollektív identitásig, a hétköznapi nemzetközi jogtól az újmódi bűnökig, a biomarkerek idegrendszeri kórképekben játszott szerepétől a hagyományos kínai orvoslás beilleszthetőségéig 12 érdekes témát kínál a Szabadegyetem – Szeged 2018 tavaszán.

 

A helyi tudományos potenciál felvonultatása jellemezte a Szabadegyetem – Szeged eddigi szemesztereit is. A 2018 tavaszán az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.) kongresszusi termében szerdánként 18 órától pódiumra lépő előadók kétharmada az SZTE munkatársa. A vendégként érkező előadók ugyancsak szakmájuk jeles képviselői. A Szabadegyetem – Szeged XXI. szemeszterének részletes programja elérhető az SZTE Hírportálján is.

 

Az eddigi hagyományoknak megfelelően az SZTE rögzíti a szabadegyetemi előadásokat. A tudománynépszerűsítő programon készült korábbi és friss felvételek megtekinthetők az SZTE Tudásportálján.

 

Az előadás-sorozat része az EFOP-3.6.1-16-2016-00008 számú, „Intelligens élettudományi technológiák, módszertanok, alkalmazások fejlesztése és innovatív folyamatok, szolgáltatások kialakítása a szegedi tudásbázisra építve" című SZTE fejlesztési projektnek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek