SZTE Info

Sajtómeghívó - SZTE Tehetségpont díjátadó ünnepség

A Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Tehetséggondozó Tanács tisztelettel meghívja Önt ösztöndíjátadó ünnepségére 2017. május 30-án, kedden 14 órától. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal Díszterem (6720 Szeged, Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Közel 200 tehetséges hallgató részesül idén is több millió forint értékű ösztöndíjban a Szegedi Tudományegyetem hagyományos díjkiosztó ünnepségén. Az SZTE Talent díjak és a Kiválósági lista tagságok mellett a rendezvényen adják át az SZTE Sófi ösztöndíjakat valamint az esélyegyenlőségi és a vállalati elismeréseket. Díjazzák az Év Tehetségét és az egyetemi prezentációs verseny helyezettjeit. Az egyetemi tehetségek kiemelkedő támogatói Pro Talentis díjban részesülnek.

 

A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.