SZTE Info

Sajtómeghívó- Robert Goebbels egykori luxemburgi külügyminiszter sajtótájékoztatója

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara tisztelettel meghívja Önt Robert Goebbels, egykori luxemburgi külügyminiszter sajtótájékoztatójára 2017. május 10-én, szerdán 16 óra 30 perctől. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar GO Oktatási épület, 3. emelet (6722 Szeged, Feketesas utca 28.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A European Parliament Former Members Association (Európai Parlament Korábbi Tagok Társasága) 2006 óta működteti az EP to Campus programot, az Európai Bizottsággal együttműködésben. A program célja, hogy az EP korábbi tagjai megosszák szakértelmüket és tapasztalatukat az egyetemekkel. A program keretében Mr. Robert Goebbels, a luxemburgi Szocialista Párt (LSAP) egykori főtitkára (1970-1984), egykori luxemburgi külügyminiszter (1984-1989), gazdasági miniszter (1989-1999), az Európai Parlament (EP) korábbi képviselője (1999-2014) látogat a Szegedi Tudományegyetemre.

 

A látogatás fő eseménye az Integrációs Klub rendezvény. 2017. május 10-én 17 órától „Schengen – maradhat, vagy mennie kell?” címmel tart angol nyelvű előadást az Európai Parlament korábbi képviselője. Beszélgetőtársak: Dr. Pelle Anita, az SZTE GTK Pénzügyek és Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Intézetének docense és Prof. Karsai Krisztina, az SZTE oktatási rektorhelyettese, az ÁJTK Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszékének vezetője.

 

A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.