SZTE Info

Sajtómeghívó - Pro Jure Egyesület programja

A Szegedi Tudományegyetem és a „Pro Jure Egyesület a Szegedi Joghallgatókért” szervezet tisztelettel meghívja Önt az

„Egy kudarcra ítélt nyomozás anatómiája” című, a 15 évvel ezelőtti móri bankrablás és következményeinek az elemzésével foglalkozó programjára 2017. május 09-én, kedden 17:00-18:30 óra között. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal épülete, díszterem (Szeged, Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A móri tragédia 15 éves évfordulóján a Pro Jure Egyesület Kaiser Ede védőjét látja vendégül, mert Dr. Dezső Antal védőbeszédében briliáns módon mutatott rá a vádirat gyenge pontjaira, ám az így ébresztett kételyek csak a mából visszatekintve válnak egyértelművé. Dezső Antal beszélgetőpartnere: az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar oktatója, Dr. Ragány Zoltán, állítja: „a móri nyomozás kriminalisztikai baklövéseit – a hallgatói ifjúság okulásául − az egyetemen kellene tanítani”. E javaslatra reagál a Pro Jure Egyesület programja.

 

 

A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.