SZTE Info

Sajtómeghívó - Petri Gábor Klinikai Tömb névadó ünnepség

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar

és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ tisztelettel meghívja Önt a Petri Gábor Klinikai Tömb névadó ünnepségére 2017. május 27-én, szombaton 11.00 órától. Helyszín: Petri Gábor Klinkiai Tömb (Szeged, Semmelweis u. 8., aula)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A klinikai tömb névadó ünnepségre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.