Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Szeged Model United Nations (SzeMUN) diákkonferencia

Sajtómeghívó - Szeged Model United Nations (SzeMUN) diákkonferencia

2017. október 03.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Szeged Model United Nations (SzeMUN) diákkonferenciára 2017. október 5-8 között. A sajtó kérdéseire Nagy Anna, a konferencia főtitkára válaszol október 5-én, csütörtökön 14 óra 30 perctől. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ kiállítási tér (Szeged, Ady tér 10.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A SzeMUN az Egyesült Nemzetek Szövetségének (ENSZ) munkáját szimulálja, a konferencia során a hallgatói delegáltak egy-egy országot képviselnek, és csakúgy, mint az ENSZ-ben, felvázolnak egy témát, közvetítik a képviselt ország álláspontját, érdekeit, megvitatják az aktuális kérdéseket, érvelnek a kialakult helyzet mellett, vagy ellen.

 

A hallgatóknak az általuk képviselt országok érdekeit szem előtt tartva kell felszólalniuk, vitázniuk, szükség esetén konfrontálódni, de legfőképpen meg kell próbálni együttműködni a világ problémáinak megoldása érdekében. A rendezvény célja, hogy a jövő politikusai, diplomatái gyakorlati tapasztalatra is szert tegyenek az elméleti tudásuk mellett. Az angol nyelvű konferenciára a résztvevők több országból érkeznek, így az ENSZ multikulturális szellemisége nemcsak a bizottságokban, hanem a kulturális programok során is áthatja a rendezvényt.


A rendezvény részletes programja itt elérhető.


A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek