SZTE Info

Sajtómeghívó - Szeged Model United Nations (SzeMUN) diákkonferencia

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Szeged Model United Nations (SzeMUN) diákkonferenciára 2017. október 5-8 között. A sajtó kérdéseire Nagy Anna, a konferencia főtitkára válaszol október 5-én, csütörtökön 14 óra 30 perctől. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ kiállítási tér (Szeged, Ady tér 10.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A SzeMUN az Egyesült Nemzetek Szövetségének (ENSZ) munkáját szimulálja, a konferencia során a hallgatói delegáltak egy-egy országot képviselnek, és csakúgy, mint az ENSZ-ben, felvázolnak egy témát, közvetítik a képviselt ország álláspontját, érdekeit, megvitatják az aktuális kérdéseket, érvelnek a kialakult helyzet mellett, vagy ellen.

 

A hallgatóknak az általuk képviselt országok érdekeit szem előtt tartva kell felszólalniuk, vitázniuk, szükség esetén konfrontálódni, de legfőképpen meg kell próbálni együttműködni a világ problémáinak megoldása érdekében. A rendezvény célja, hogy a jövő politikusai, diplomatái gyakorlati tapasztalatra is szert tegyenek az elméleti tudásuk mellett. Az angol nyelvű konferenciára a résztvevők több országból érkeznek, így az ENSZ multikulturális szellemisége nemcsak a bizottságokban, hanem a kulturális programok során is áthatja a rendezvényt.


A rendezvény részletes programja itt elérhető.


A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.