SZTE Info

Sajtómeghívó - SZTE ÁJTK épületfelújítás

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar tisztelettel meghívja Önt a jogi kar épületének felújítását bemutató sajtótájékoztatóra 2017. július 26-án, szerdán 11:00 órára. Helyszín: SZTE ÁJTK Tanácsterem (6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 54. I. emelet)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE jogi kara épületének felújítására és a toronyszoba, valamint a kupola visszaállítására a kormány az 1248/2017-es kormányhatározatban 650 millió forintot biztosított.

 

A sajtótájékoztatón részt vesz dr. Vízkelety Mariann, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára, dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja, valamint Dr. Balogh Elemér egyetemi tanár, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja.

 

A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.