SZTE Info

Sajtómeghívó - Felvételi ponthatárok kihirdetése

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a felvételi ponthatárok kihirdetése kapcsán rendezett sajtótájékoztatójára 2017. július 27-én, csütörtökön 14 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal földszint 5. terem (Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A sajtótájékoztatón részt vesz:

Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora

Prof. Dr. Karsai Krisztina, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese

Dr. Forgács Tamás, a Szegedi Tudományegyetem Tanárképző Központ főigazgatója

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.