SZTE Info

Sajtómeghívó - Az SZTE és az ELI ALPS közös konferenciája

Az ELI-ALPS Lézeres Kutatóközpont és a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Üzleti Jogi Intézet 2017. március 9-én 10.00 órától rendezi meg közös konferenciáját A gazdasági fejlődés és a technológiai innováció jogi kihívása címmel. A konferenciát Prof. Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter nyitja meg, köszöntőt mond Prof. Dr. Balogh Elemér, az Állam- és Jogtudományi Kar dékána és Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A konferencia helyszíne változott: a rendezvénynek az SZTE Központi Épület Díszterme (6720 Szeged, Dugonics tér 13., II. emelet) ad helyet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A konferencia meghívója itt letölthető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.