Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Külföldi hallgatók és tiszteletbeli konzulok találkozója

Sajtómeghívó - Külföldi hallgatók és tiszteletbeli konzulok találkozója

2017. március 23.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Szegedi Tudományegyetemen tanuló külföldi diákok és a Szegeden tevékenykedő tiszteletbeli konzulok találkozójára 2017. március 27-én, hétfőn 18.00 órakor. Helyszín: SZTE Rektori épület, Átrium (Szeged, Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A programot megnyitja: prof. Dr. Nagy Katalin nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes

 

A Szegedi Tudományegyetemen több ezer külföldi diák tanul, egy részük az Erasmus vagy a Stipendium programban érkezik hozzánk. Egyetemünk számára fontos, hogy hallgatóink otthon érezzék magukat nálunk, ezért számos művészeti, kulturális, és tudományos programot is szervezünk nekik.

 

A Szegedi Tudományegyetem most első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a külföldi hallgatók és a Szegeden tevékenykedő tiszteletbeli konzulok találkozóját.

 

Ennek apropója, hogy idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját az Erasmus program, 15. évfordulóját pedig az Erasmus Student Network Szeged. Továbbá ez a találkozó jó alkalom arra, hogy a franciaországi választások kapcsán a nálunk tanuló francia hallgatókat a tiszteletbeli konzul tájékoztassa arról, hogyan adhatják le szavazataikat.

 

A rendezvényen a városban tevékenykedő tiszteletbeli konzulok – akik között ott találhatók egyetemünk oktatói is – köszöntik a hallgatókat. Az ezt követő fogadáson a konzulok találkoznak az általuk képviselt országokból érkezett diákokkal, lehetőségük lesz kötetlen beszélgetésre is.

 

Az eseményre tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek