SZTE Info

Sajtómeghívó - Külföldi hallgatók és tiszteletbeli konzulok találkozója

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Szegedi Tudományegyetemen tanuló külföldi diákok és a Szegeden tevékenykedő tiszteletbeli konzulok találkozójára 2017. március 27-én, hétfőn 18.00 órakor. Helyszín: SZTE Rektori épület, Átrium (Szeged, Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A programot megnyitja: prof. Dr. Nagy Katalin nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes

 

A Szegedi Tudományegyetemen több ezer külföldi diák tanul, egy részük az Erasmus vagy a Stipendium programban érkezik hozzánk. Egyetemünk számára fontos, hogy hallgatóink otthon érezzék magukat nálunk, ezért számos művészeti, kulturális, és tudományos programot is szervezünk nekik.

 

A Szegedi Tudományegyetem most első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a külföldi hallgatók és a Szegeden tevékenykedő tiszteletbeli konzulok találkozóját.

 

Ennek apropója, hogy idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját az Erasmus program, 15. évfordulóját pedig az Erasmus Student Network Szeged. Továbbá ez a találkozó jó alkalom arra, hogy a franciaországi választások kapcsán a nálunk tanuló francia hallgatókat a tiszteletbeli konzul tájékoztassa arról, hogyan adhatják le szavazataikat.

 

A rendezvényen a városban tevékenykedő tiszteletbeli konzulok – akik között ott találhatók egyetemünk oktatói is – köszöntik a hallgatókat. Az ezt követő fogadáson a konzulok találkoznak az általuk képviselt országokból érkezett diákokkal, lehetőségük lesz kötetlen beszélgetésre is.

 

Az eseményre tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.