SZTE Info

Sajtómeghívó - Fulbright ösztöndíjak tájékoztató előadás az SZTE-n

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Fulbright ösztöndíjak tájékoztató előadására 2017. március 21-én, kedden 11:00 órától az SZTE Rektori Épület fsz. 5-ös számú termébe. (6722 Szeged, Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseményt Prof. Dr. Nagy Katalin, a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese nyitja meg.

 

A tájékoztató előadást Kováts Krisztina, a Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottságának programmenedzsere tartja. Tapasztalatiról beszámol Mátyás Dénes korábbi ösztöndíjas.

 

Fulbright ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel, valamint magas szintű angol nyelvtudással rendelkeznek és az Egyesült Államokban szeretnének oktatni, kutatni, vagy továbbtanulni. Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet.

A pályázat beadási határideje posztgraduális hallgatóknak: 2017. május 22., oktatóknak és kutatóknak: 2017. október 9. Bővebb információ itt.

A tájékoztatóra tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.