SZTE Info

Sajtómeghívó - TTIK nyílt nap

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt/Önöket 2016. január 16-án, szombaton 10:00-14:00 óráig az SZTE TTIK Nyílt Napra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A nyílt napon a leendő hallgatók részletes tájékoztatókat hallhatnak az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar képzési kínálatáról, interaktív bemutatókon és laborlátogatáson vehetnek részt. Érdekes kísérleteket láthatnak: a Biológus Tanszékcsoport például „Muslica show”-t rendez, a Földrajzi és Földtani Tanszékcsoport munkatársaitól a résztvevők megtudhatják, hogyan segíti a georadar a környezetvédelemi és a régészeti kutatásokat. Az Informatikai Tanszékcsoport oktatói az etikus hackelést demonstárlják, a Kémiai Tanszékcsoport kutatói pedig a házi készítésű lávalámpát mutatják be.

 

Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra (Szeged, Kálvária sugárút 23.)

 

A nyílt nap részletes programja a meghívóban olvasható.

 

Az SZTE sajtónyilvános programjára szeretettel várjuk a sajtó munkatársait!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.