Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Újraélesztő asztalt kap a női klinika

Sajtómeghívó - Újraélesztő asztalt kap a női klinika

2016. december 06.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika tisztelettel meghívja Önt a 2016. december 7-én, 14 órakor tartandó ünnepélyes eseményre, amelyen egy közel kétmillió forint értékű melegítő- és újraélesztő asztalt valamint egy több mint félmillió forint értékű pulzusszám- és oxigéntelítettség mérésére alkalmas eszközt adnak át a klinika részére.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseményen jelen lesz:

Dr. Németh Gábor tanszékvezető egyetemi docens, SZTE ÁOK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Dr. Orvos Hajnalka egyetemi docens, SZTE ÁOK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Dr. Rádi Katalin alapító, kuratóriumi tag, Korábban Érkeztem Alapítvány

 

Helyszín: SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika könyvtára
(Szeged, 6725
Szeged, Semmelweis u. 1.)


A Korábban érkeztem Dél-Alföldi Regionális Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány 2013 óta támogatja a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központjában kezelt koraszülöttek, újszülöttek ellátását műszerbeszerzésekkel, illetve a beteg újszülöttek szüleit támogató, az ellátó személyzet munkáját segítő programok szervezésével. 2015 decemberében az alapítvány egy több mint 2 millió forint értékű újraélesztő asztalt adományozott az SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikának, melyet a császármetszés útján született újszülöttek ellátásakor rendszeresen használunk.


2016-ban az Alapítvány a Rost Andrea, Dolhai Attila Jótékonysági koncert bevételéből többek között a SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika újszülött osztályát támogatja egy újabb, közel kétmillió Ft értékű Babylife BLR-2100 típusú melegítő- és újraélesztő asztal megvásárlásával, mely a szülőszobán, a természetes úton világra jött újszülöttek, koraszülöttek mindennapi ellátásában nyújt majd segítséget.


A MEDICOR Elektronika Zrt., az alapítvány stratégiai partnere a jótékonysági akcióhoz csatlakozva az újraélesztő asztalt egy több mint fél millió Ft értékű integrált pulzusszám- és oxigéntelítettség mérésére alkalmas eszközzel (pulzoximéter) és közel százezer forint értékben alulról fűthető fekvőfelülettel egészíti ki.


A problémamentes, érett újszülötteket megszületést követően azonnal az édesanya mellkasára helyezzük. Koraszülöttség, vagy bármi egyéb észlelt probléma esetén az első ellátásnak megfelelő körülmények között, megvilágított, kontrollálhatóan melegített felületen kell történnie, mely szükség esetén újraélesztésére is alkalmas.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek