SZTE Info

Sajtómeghívó - SZTE hallgatói díjkiosztó ünnepség

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája tisztelettel meghívja Önt a Hallgatói Díjkiosztó Ünnepségre 2016. december 6-án, kedden 19.00 órára az SZTE Rektori Épület Dísztermébe.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ünnepséget Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora nyitja meg és adja át a kitüntetéseket az Egyetemi Zenei, Vers- és Prózamondó Verseny résztvevőinek, a „Szabadság szerelem” verspályázat, a „Szabad élet, szabad madár” fotópályázat, a Jó tanuló, jó sportoló Verseny, valamint az SZTE Sófi alapítvány díjazottjainak.

 

Az ünnepségen az Universitas Szimfonikus Zenekar ad műsort. Zongorán közreműködik Kopniczky Zsolt, vezényel Gyimóthi Zoltán.

 

Az ünnepségre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.