SZTE Info

Sajtómeghívó - SZTE hallgatói díjkiosztó ünnepség

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája tisztelettel meghívja Önt a Hallgatói Díjkiosztó Ünnepségre 2016. december 6-án, kedden 19.00 órára az SZTE Rektori Épület Dísztermébe.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ünnepséget Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora nyitja meg és adja át a kitüntetéseket az Egyetemi Zenei, Vers- és Prózamondó Verseny résztvevőinek, a „Szabadság szerelem” verspályázat, a „Szabad élet, szabad madár” fotópályázat, a Jó tanuló, jó sportoló Verseny, valamint az SZTE Sófi alapítvány díjazottjainak.

 

Az ünnepségen az Universitas Szimfonikus Zenekar ad műsort. Zongorán közreműködik Kopniczky Zsolt, vezényel Gyimóthi Zoltán.

 

Az ünnepségre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.