SZTE Info

Sajtómeghívó - 85 éves az Eötvös Kollégium

A Szegedi Tudományegyetem Eötvös Loránd Kollégiuma tisztelettel meghívja Önt fennállása 85. évfordulójának megünneplésére 2016. december 9-én, pénteken 11 órára az SZTE Rektori Épület Dísztermébe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ünnepség programja:

 

Köszöntőt mond:

Dr. Hunyadi Zsolt kollégiumigazgató

Prof. Dr. Badó Attila, az SZTE Tehetségpont vezetője, rektori megbízott

Prof. Dr. Patyi András, Eötvös-alumnus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora Dr. Almási Tibor, az SZTE Karközi Kollégiumok Tanácsának elnöke

Dr. Laczkó Krisztina, az Eötvös József Collegium aligazgatója

 

Ezt követően visszaemlékezések korábbi Eötvös-igazgatóktól: Prof. Dr. Hatvani László, Prof. Dr. Kérchy László Dr. Kincses János.

 

Az ünnepségen Dr. Kónya Sánodor, az Eötvös Kollégistákért Alapítvány alapítója adja át az EKA díját.

 

Az ünnepséget komolyzenei produkcióval és fogadással zárjuk.

 

Az ünnepségre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait!

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.