Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Az SZTE-re látogat Teresa Domingo Segarra volt Európai Parlamenti képviselő

Sajtómeghívó - Az SZTE-re látogat Teresa Domingo Segarra volt Európai Parlamenti képviselő

2016. november 28.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara tisztelettel meghívja Teresa Domingo Segarra volt Európai Parlamenti képviselő sajtótájékoztatójára. A sajtótájékoztató időpontja: 2016. november 30. (szerda) 16 óra. Helyszíne: SZTE GTK Főépület, 6722 Szeged, Kálvária sgt. 1.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A European Parlament Former Members Association (FMA, Európai Parlament Korábbi Tagok Társasága) 2006 óta működteti az EP to Campus programot az Európai Bizottsággal együttműködésben. E program keretében Teresa Domingo Segarra, spanyol nemzetiségű nemzetközi szakpolitikus, az Európai Parlament korábbi képviselője látogat a Szegedi Tudományegyetemre.

EP to Campus program célja, hogy az EP korábbi tagjai megosszák szakértelmüket és tapasztalatukat az egyetemekkel. A program keretében az egyetemek Európa-szerte fogadják a volt EP-tagokat, akik többek között tantermi előadást, továbbképzést tartanak, minikonferencián vesznek részt. Az SZTE 2016 februárjában másodszor pályázott sikeresen a programban való részvételre.

Teresa Domingo Segarra az SZTE-n tett látogatása során

  • órát tart az ÁJTK International Relations mesterképzésén (Economic Fundamentals of European Integration kurzuson),
  • találkozik a sajtó képviselőivel,
  • Erdős André volt ENSZ állandó képviselővel angol nyelvű előadást tart az Integrációs Klub rendezvényén: Gender policies and international organisations - the cases of the EU and the UN (Nemek közötti egyenlőségi politikák és nemzetközi szervezetek - az EU és az ENSZ példája).
Az előadás moderátora Dr. Pelle Anita, az SZTE GTK Pénzügyek és Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Intézetének docense, az SZTE Európai Bizottság által 2014-ben Jean Monnet Chair címmel kitüntetett munkatársa.

 

Teresa Domingo Segarra: Spanyol állampolgárságú, spanyol, európai és globális színtéren egyaránt aktív szakpolitikus. A Valenciai Egyetemen szerezte közgazdaságtani diplomáját és doktori fokozatát. 1989-1994 között volt az Európai Parlament tagja, a Parlament nők jogaival foglalkozó bizottságának alelnökeként dolgozott. Az 1990-es években nemzetközi színtéren, kiküldetések és megbízatások formájában küzdött a nők egyenjogúságáért, többek között Pápua-Új-Guineában és Botswanában. A témában kutatásokat is végez, konferenciákon ad elő, és rendszeresen publikál, spanyol és angol nyelven.

A sajtótájékoztatón tolmácsot biztosítunk!

 

További információ kérhető Dr. Pelle Anitától: pelle@eco.u-szeged.hu; +36 20 561 8929

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek