Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - SZTE Olasz Nyelv Napja

Sajtómeghívó - SZTE Olasz Nyelv Napja

2016. november 09.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Bölcsészettudományi Kar (BTK), valamint a Budapesti Olasz Kultúrintézet 2016. november 11-én, pénteken 12 órától rendezi meg az Olasz Nyelv Napja rendezvényt – a kreativitás jegyében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A színes programban az itáliai dizájn, a divat és a formatervezés kapja a főszerepet. Az Olasz Nyelv Napja rendezvény kezdete előtt, 11 óra 30 perctől az úgynevezett kis nyelveknek a jelentőségéről és szerepéről sajtótájékoztatót tart Pál József professzor, az SZTE BTK Olasz Tanszékének tanszékvezetője.


A körülbelül 300 résztvevőt vonzó, a régió diákjait és nyelvtanárait mozgósító Olasz Nyelv Napja rendezvény célja, hogy szorosabbra vonja a felsőoktatás és a közoktatás kapcsolatát, alkalmat teremtsen az olasz nyelvet oktató tanárok találkozására, illetve egy nyelvi és kulturális verseny keretében megerősítse a diákokat abban, hogy az olasz nem egyszerűen egy második nyelvként tanult tantárgy, hanem egy csodálatos kultúra nyelvi megjelenése.

A rajzokat, fotókat, formaterveket felvonultató kiállítás mellett az érdeklődők megtekinthetik a diákok divatbemutatóját és sminkversenyét is.

 

Az Olasz Nyelv Napja program helyszíne: Szent-Györgyi Albert Agóra (Szeged, Kálvária sgt. 23.).

 

A rendezvényre és az azt megelőző sajtótájékoztatóra szeretettel várjuk a médiumok szerkesztőségi munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek