SZTE Info

Sajtómeghívó - Magyar Fül-, Orr-, Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesülete 44. Kongresszusa

2016. október 06. – 09. között rendezik meg A Magyar Fül-, Orr-, Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesülete 44. Kongresszusát és Az MFOE Audiológiai Szekciójának 53. Vándorgyűlését.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kongresszuson a fül-orr-gégészet és az audiológia határterületein (allergológia, radiológia, onkológia, agyalapi sebészet) mutatják be a legújabb kutatási eredményeket, vitatják meg a legfontosabb kérdéseket. Több mint 200 tudományos előadás és 14 kerekasztal-beszélgetés hangzik el, 35 posztert mutatnak be, valamint több workshop kerül megrendezésre 3 párhuzamos szekcióban közel 1000 szakember részvételével.

 

A kongresszust megnyitja:

Prof. Dr. Rovó László, a Kongresszus elnöke, a Magyar Fül-, Orr-, Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesülete Elnöke

Prof. Dr. Kiss József Géza, a Vándorgyűlés elnöke, az Audiológiai Szekció Elnöke

 

Az ünnepélyes megnyitón adják át a Békésy-díjat és a Widex-díjat.

 

Helyszín: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ

Időpont: 2016. október 6., 09.30 órától

 

A részletes program itt olvasható.

 

Prof. Dr. Kiss József Géza, a Vándorgyűlés elnöke, az Audiolgóai Szekció elnöke az ünnepélyes megnyitó előtt szívesen ad interjút a sajtó munkatársainak személyesen, vagy telefonon 2016. október 6-án, 09.00-09.30 óra között. Mobil: +36-30/935-9229

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.