Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Közel 800 millió forintot nyert az SZTE intelligens anyagok kutatására

Sajtómeghívó - Közel 800 millió forintot nyert az SZTE intelligens anyagok kutatására

2016. október 21.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem TTIK Kémiai Tanszékcsoport „Funkcionális felületeken alapuló intelligens anyagok – az előállítástól az alkalmazásokig” című kutatási projektje a Széchenyi 2020 program keretében 791 millió 32 ezer forint támogatásban részesült.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A projekt célja, hogy szabályozott összetételű és nanoszerkezetű rendszerek előállításával, és különféle ipari alkalmazási területeken való vizsgálatával nagy lépést tegyen új funkcionális anyagok kutatása és fejlesztése területén. A kutatás várható eredményeképpen a felületi elektrontranszfer jobb megismerése révén különféle megújuló energiákat kiaknázó technológiák tudományos megalapozása várható. A négy éves projekt keretében olyan, az SZTE-n dolgozó kutatócsoportok együttműködése valósul meg, amelyek az anyagtudományi és felületi jelenségek vizsgálatában már komoly nemzetközi elismertséggel rendelkeznek (többek között két MTA-SZTE és két MTA-SZTE „Lendület” Kutatócsoport). Az európai uniós támogatásnak köszönhetően 15 fő új kutató bevonása válik lehetővé, és várhatóan 25 fő kap lehetőséget, hogy a projekt témájához köthető értekezéssel tudományos fokozatot szerezzen. A kutatás eredményeinek bemutatásaként a kutatócsoport közel 100 kiemelkedő minőségű publikációt tervez megjelentetni.

 

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt/Önöket a projekt nyitórendezvénye kapcsán rendezendő sajtótájékoztatóra. A részletes program itt elérhető.

 

arculati_elem_regionalis_fejlesztesi_alapIdőpont: 2016. október 25. (kedd), 9.00 óra

Helyszín: MTA SZAB Székház díszterme (6720 Szeged, Somogyi u. 7.)


A sajtótájékoztatót tartja: Prof. Dr. Kónya Zoltán, a projekt szakmai vezetője, az SZTE TTIK Kémiai Tanszékcsoport Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek