SZTE Info

Sajtómeghívó - SZTE Nyelvi Kavalkád rendezvényre

Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt az SZTE Idegennyelvi Kommunikációs Intézet 3. Nyelvi Kavalkád rendezvényére, amely 2016-ban elnyerte az Európai Nyelvi Díjat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE IKI 3. Nyelvi Kavalkád rendezvény célja: a nyelvtanulás megszerettetése, a nyelvvizsgaszerzés elősegítése a Szegedi Tudományegyetemen tanuló külföldi diákok aktív közreműködésével.


A program 2016. szeptember 29-én 8 órakor indul próbanyelvvizsgákkal, majd szintfelmérők, dalszöveg fordítások, workshopok, előadások, játékos feladatok, interaktív programok, versenyek, könyvkiállítás várja az érdeklődőket az SZTE IKI épületében. Az ingyenesen látogatható, 8 nyelvet érintő programot 19 órától az SZTE ZMK épületének Fricsay Ferenc termében idegen nyelvű hangverseny zárja. A részletes program elérhető az SZTE IKI honlapján.


Időpont: 2016. szeptember 29., csütörtök, 8-20 óra.

 

Helyszín: SZTE Idegennyelvi Kommunikációs Intézet épülete (Szeged, Honvéd tér 6.)

 

Az SZTE sajtónyilvános programjára tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk az újságírókat, a médiumok, a szerkesztőségek munkatársait!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.