SZTE Info

Sajtómeghívó - Szent-Györgyi szobor koszorúzási ünnepségre

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt Szent-Györgyi Albert egész alakos, szegedi szobrához, az SZTE Nobel-díjas rektora születési évfordulója alkalmából rendezendő koszorúzási ünnepségre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Program:

 

Köszöntőt mond Prof. Dr. Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora.

 

A koszorúzási ünnepségen részt vesznek:

az SZTE Szenátus tagjai, az SZTE rektori és dékáni vezetése, az egyetem professzori karának képviselői, az SZTE polgárai, Szent-Györgyi Albert tisztelői.

 

Időpont:

 

2016. szeptember 16., péntek, 12 óra.

 

Helyszín:

 

SZTE Rektori Hivatal épülete előtt

(Szeged, Dugonics tér 13.)

 

A sajtónyilvános megemlékezésre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk az újságírókat, a médiumok, a szerkesztőségek munkatársait!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.