SZTE Info

Sajtómeghívó - Ösztöndíjak átadása az SZTE Gazdaságtudományi Karán

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának nevében tisztelettel meghívjuk az ösztöndíj-átadás sajtónyilvános ünnepségére. Az ünnepség időpontja: 2016. szeptember 9. (péntek) 15:00. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Aula.

(Cím: 6722 Szeged, Kálvária sugárút 1.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ünnepségen részt vesz:

 

Dr. Vilmányi Márton, dékán

Dr. Kovács Péter általános dékánhelyettes,

 

Fehér Éva, az Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. ügyvezetője,

Ambrusné Magó Aranka, a ForArea Kft. ügyvezetője,

Durszt Anikó, a Terra Tender Kft. ügyvezetője,

Dr. Farkas László, az Ökonómia Alapítvány elnöke,

Karajánnisz Manolisz, az Ariosz Kft. ügyvezetője,

Kóti Zoltán, a Lapcom Kiadó Zrt. igazgatója,

Csapó Gergely, a Rackhost Zrt. ügyvezetője,

Bolgár Zsolt, az Universitas-Szeged Nonprofit Kft. ügyvezetője,

Mórocz Zsolt, a DAKK Zrt. oktatási csoportvezetője

és Prónay Bence, a Proko Travel Kft. marketing menedzsere.


A sajtónyilvános ünnepség témája:

 

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán alapszakon tanulók közül 130-an részesülnek ösztöndíjban 2016 őszétől.

A kar és vállalati, alapítványi partnerei hozzájárulásának köszönhetően továbbra is részben vagy teljes mértékben mentesülnek az önköltség befizetése alól a legtehetségesebb diákok. A tanulmányi eredményt, nyelvtudást, versenyeredményeket, közéleti tevékenységet díjazó, esetenként a szociális hátteret is figyelembe vevő ösztöndíjakra a GTK alapszakos hallgatói pályázhattak. Az önéletrajzok és pályamunkák értékelése, valamint a meghallgatások után 2016 szeptemberében újra a GTK ünnepségén kapják kézhez oklevelüket a nyertesek.

A Gazdaságtudományi Kar és az Ökonómia Közhasznú Alapítvány ösztöndíjrendszere ötödik éve támogatja a legkiválóbban teljesítő hallgatókat. A programhoz eddig húsznál több vállalat és vállalkozás csatlakozott, ahol a hallgatók nem csupán anyagi segítségre tehetnek szert, de folyamatos mentorálasban is részt vehetnek. Az első ösztöndíjasok pedig, miután már kézhez vehették diplomájukat, állásajánlatokat is kaptak támogatóiktól.

 

További kérdéseiket a kocsis.lilla@eco.u-szeged.hu e-mail címen, vagy a 30/479 – 1476 telefonszámon tehetik fel. Interjúigényüket is ezen az elérhetőségen jelezhetik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.